Bromölla Till Brisbane

2013-02-22
11:09:52

Lone Pine Koala Sanctuary
Senaste veckan har varit ganska slö, regnigt väder och skola. Men idag gav vi oss iväg på äventyr! Vi tog oss först in till centrala Brisbane med buss vi gick lite längs South bank, den södra flodkanten. Därifrån tog vi oss sen med Taxi ut till Lone Pine Koala Sanctuary, världens största Koala-"fristad". Sjukt häftigt!
 

Det var en massa koalor och andra coola djur överallt, bland annat kängurus som man fick mata och klappa!

 
Nää nu har jag inte tid att sitta här längre!
Tjo!

2013-02-15
06:07:01

Woop Woop!
Då var första skolveckan avklarad! Igår blev det utgång på alla hjärtans dag men det blev inte särskilt långvarit.. Var hemma redan vid ett och somnade ganska kvickt därefter. Det blir så när man varit upp sen 06:40. Men kul hade vi!

Summering av första veckan i skolan:

Måndag: "Orientation" Med andra ord introduktion och seminarie om hur biblioteket fungerar samt hur skolans nätverk "Study smart" där vi både hämtar våra "Assessments" och lämnar in dem.

Tisdag: Första lektionen (Digital Illustration) Där vi gick igenom grunderna i Adobe Illustrator och fick vår första uppgift. Vi ska först göra en illustration och sen ska vi applicera den i en poster. På eftermiddagen sen hade vi Proffesional Practice som handlade om hur man applicerar sina kunskaper ute i världen och hur man gör en karriär som grafisk designer.

Onsdag: Design and Culture hela dagen. Kurs om konsthistoria och hur man känner igen olika stilar.

Torsdag: Design and Culture hela dagen.
 
Fredag: Ledig!

Nu ska jag snart springa ner på gymmet med Hjalmar och sen blir det Korvgrillning vid poolen!
 
 
 
Tjo!

2013-02-13
12:29:50

Andra dagen i skolan
Nu har jag varit student på Martin College i två dagar, och jag känner att jag har fattat lite mer hur skolsystemet här fungerar och hur det är tänkt att man ska plugga. Det är inte lätt kan jag säga!

Idag har vi haft Design and Culture hela dagen, vilket var jävligt intressant. Vi började med en liten snabb genomgång om ämnet och sen körde vi igång med ljusets hastighet att gå igenom lite olika stilar av konst, varpå vi fick en uppgift som jag inte fattade ett skit av... Vi skulle välja ett konstverk och beskriva det, vad det var för stil, vem som gjort det, när det var gjort, hur vi tyckte att den påverkade oss och så vidare.. Och allt det på typ 20 minuter! Inte den bästa prestationen jag gjort i mina skoldagar kan jag ju säga haha!
Man är inte riktigt van vid att studera i denna hastigheten, allting går i 190! Man hinner inte riktigt med..

Men, men! Det blir nog bra tillslut när man kommit in i det lite mer och vi får lite mer praktiska uppgifter istället för massa teori.

Nu ska jag snart hoppa i bingen och sova några timmar. Upp vid 06:40 imorn igen!

Tjo!

2013-02-12
04:58:03

I skolan
Sitter i skolan just nu och håller på att dö av tristess! Vår lärare går igenom saker som jag har kunnat sedan ettan i gymnasiet.. Antar att vi måste börja någonstans dock haha!

Hoppas att det kommer gå snabbt framåt och att vi gör ganska stora steg så att man kan lära sig lite nytt.
 
Nu är det nog bäst att jag stänger ner bloggen så att jag inte får en utskällning eller nåt haha!

Tjo!

2013-02-11
09:16:00

Första dagen på Martin College
Äntligen hemma! Fy faaaaan vilken lång dag det har varit. Det blir ett kort inlägg bara, sen ska jag ner och sätta mig vid poolen!

Gick upp 06:40 och skyndade i mig lite frukost, fixade frillan (de skulle ju ta foto till ett Student-ID såklart) och sen bar det av mot bussen vid 07:20.
Väl framme i skolan så var det bara info, info och info som gällde och jag tror inte jag någonsin fått så mycket av det på en och samma gång! Känns som att mitt huvud ska explodera..

Fick mitt schema för denna veckan och fem veckor framåt. Denna veckan är fullspäckad men sen blir det riktigt lugnt! Så sköööönt!!
Nästa vecka är jag helt ledig på torsdag och fredag, veckan efter det är jag ledig på måndag, torsdag och fredag!
Snacka om grymt bra skola!

Dessutom så börjar vi direkt med digital illustration imorgon och har det i princip hela dagen, så soft!
Vi kommer förmodligen få en lång lista på saker och böcker som ska inhandlas dock så hoppas jag att sakerna inte kostar för mycket, känns som att min budget inte riktigt tyar med några stora utgifter alls.. Men men.. Böcker och skolutrustning känns ganska viktigt ändå haha.

Nää! Fy bubblan, nu håller jag på att hungra ihjäl så jag ska gå och göra mig lite toasts av woken som blev över från igår. MUMS!
 

Såhär ser jag ut på mitt Student-ID. ENJOY!
Med hjälp av detta och ett Go-card (Busskort) Så har jag 50% rabatt på alla bussresor inom Queensland!

2013-02-10
06:11:00

Städat klart!
Nu har jag städat färdigt! Iaf för idag haha, imorgon om jag har tid, så blir det att dammsuga och torka golv!

Det vankas grillning!
 
Och så här ser Känguruburgare ut. Precis som vilken burgare som helst.
(Ja det är marinad)

och här kommer en bonusbild från festen i torsdags!
(Aussietjejer älskar svensk choklad)
(Fast vem gör inte det!)

2013-02-10
03:47:49

Jävla lortgrisar!
Efter frukosten imorse tog jag mig an uppgiften att städa litegrann i köket, det behövdes verkligen kan jag säg! Helt sjukt grisigt.. Gamla matvaror och odiskade tallrikar och skålar.. I SKÅPET!!
Och uppe på skåpet stod det två tallrikar i en stor bunke som i princip hade växt fast i varandra! Alltså vilka svin som har bott här innan mig.. Det är inte humant att ha det såhär! Nu har jag dock tack och lov fått i ordning lite, har satt alla tallrikar, skålar och bestick i diskmaskinen och så har jag röjt ut alla gamla matvaror. Känner mig riktigt huslig faktiskt. Mamma borde va stolt!

Nu ska jag tvätta av mig lite snabbt och sen bär det av ner till Coles (Typ ICA) för att införskaffa sig lite goda grejer till grillningen i eftermiddag efter Madde från IBS infomöte. Ska faktiskt bli väldigt intressant att se vad hon har att säga.
 
Nu måste jag skynda! Ska möta några av de andra svenskarna nere på parkeringen om en halvtimme!

Tjohej!
 
P.S. Känguruburgaren igår var faktiskt riktigt god! D.S.

2013-02-09
07:06:57

Lördag, poolhäng, känguru och fest!
Efter en jättefrukost runt tio begav jag mig ner till poolen och lade mig i solen och glassade en stund, strax därefter var vi åter igen på "Kamelen" eller "The Bottle-o" som infödingarna kallar det haha!
Efter att jag vart uppe på rummet lite snabbt och lagt biren på kylning var det återigen ner till poolen för ännu mer chill! Träffade på en härlig tysk snubbe med en ukulele och härlig röst så det blev lite allsång också.

Nu blir det en snabb dusch sen får vi se hur kall ölen är! Förfest med mat här på genesis, ska få smaka känguruburgare.. Ska bli jävligt intressant. Och sen lovas det utgång på det!

Tjo!

2013-02-08
16:14:07

Snart läggdags
Snart är det läggdags för mig här nere i Brisbane, klockan är ju över ett!
Väntar bara på att tvätten ska bli klar så att jag kan hänga den. Det blev förresten som jag förutspått en mycket trevlig kväll ikväll också. Efter att vi runt åtta-snåret begett oss mot k-mart (Australiens version av biltema typ) och den närmsta mataffären och handlat samlades vi hemma i min lägenhet som jag just nu har för mig själv..

Den enda "Roomien" jag hade flyttade härifrån. Av personliga anledningar, fick senare reda på att han hade problem hemma.. Tråkigt att höra. Men sjukt skönt att ha hela stora lägenheten för sig själv!

Dock varar det inte så länge då jag fått reda på att Jonna, blondinen från mitt föregående inlägg ska flytta in istället!
Tusen tummar upp!!! Ska bli så sjukt kul. Hon hade efterfrågat en annan lägenhet och av en slump hamnat i det rummet, haha vilken shock hyresvärden fick när jag berättade att jag och Jonna gått på samma gymnasieskola i Sverige och av en slump träffats här! Hahaha!

Nej, nu är tvätten klar så bäst jag springer och fixar det så jag kan sova sen.

Ha det bäst, ingen protest! Puss och godnatt från Brisbane.

2013-02-08
07:01:00

The Victory Hotel
Igår blev det som sagt party. Helt sjukt kul!
Vi började som sig bör med lite förfest vid poolen här på boendet och fortsatte strax efter tio till "The Vic" ett riktigt fett uteställe med hur många barer som helst, flera dansgolv, kareokehörna, biljardrum och en liten pub-del.
Något för alla med andra ord haha! Var hemma igen nån gång inatt kommer inte ens ihåg vad klockan var, vet bara att jag slängde mig i duschen och sen gick och lade mig bums! Vaknade vid halv två - två idag och har bara slappat sen dess, så gött!

Ikväll vet jag inte alls vad kvällen kommer att bjuda på men jag är ganska säker på att det blir något skoj.
 
The Vic levererar!

Fun fact: Blondinen vid min sida gick på samma gymnasieskola som mig haha! Och nu går hon på samma College jag ska börja på. Sjukt vad världen är liten ändå!

2013-02-07
06:40:48

Första riktiga dagen i Aussie!
Vaknade vid 6-tiden imorse, helt klarvaken och inte ett dugg jetlaggad! Sweet!
Dagen har spenderats på Martin College, det var egentligen inte meningen att jag skulle va på skolan förrän på måndag, men jag blev medbjuden av en av de svenska tjejerna som varit här ett halvår redan, att följa med på en Graduation (examen). Så självklart ville jag hänga med och se hur det går till! Tydligen är det en graduation var femte vecka eftersom det börjar nya elever var femte vecka också.

Efter allt stohej där drog vi tillbaka till Genesis med två andra svenska tjejer som också bor här.
Nu blir det en runda ner till gymmet och sen en liten shoppingtur idag igen, måste köpa allt jag glömde köpa igår och så lite alkohol till festen ikväll haha.
 
Här kommer som utlovat lite bilder på mitt boende också!

Vi börjar vid ytterdörren,  nedanför är det första man ser när man kommer in i lägenheten.
Vrider man sen huvudet lite åt höger ser man detta.
 
Och så här ser köksdelen ut.
 
 
Där sitter Svenska kylskåpsmagneter på mitt kylskåp!
 
Upp för trappan och några meter genom den smala korridoren och sen in genom dörren till höger bor jag.

 
 

2013-02-06
22:13:03

Morgon!
Första morgonen i Brisbane!
Köpte hem ägg och lite gott bröd att värma i ugnen igår så det får väl till att gå ner och äta frukost snart. Vaknade nyss och klockan står på 07:08, jag känner mig inte särskilt Jetlaggad. Än... så det blir kanske till och med en runda på gymmet för att aktivera kroppen lite. Bra vanor är bra har jag hört.

Vid halv elva, har jag blivit medbjuden att följa med till skolan och kolla på en Graduation (Examen) så det ska bli jävligt spännande! :D

Får väl ta och städa lite snabbt på rummet också så och ta lite bilder så ni får se hur jag har det ;)

2013-02-06
11:19:12

Bilder
 
 
 
 
 

2013-02-06
09:09:00

Framkommen, äntligen väntar avslappning!
 Vilken resa! Herrej*vlar..

Bromölla -> Kastrup -> Bryssel -> Abu Dhabi -> Singapore -> Brisbane!

Helt slut! Kom fram till Genesis 1 till slut, studentboendet där jag kommer att spendera iallafall närmsta halvåret, tror att jag kommer fortsätta hyra här nästa termin också, men det återstår att se.

Det tog bara sisådär 38 timmar att komma hit och nu äntligen har jag fått igång internet på datorn!

Jag och Amanda blev upplockade på flygplatsen av hyresvärden och hans son vid 10:20 imorse, de bjöd på en liten tur genom stan och sen bar det av mot Upper Mount Gravatt där Genesis 1 ligger.
Efter att vi skrivit under hyreskontrakt och betalat depositionen blev vi visade till våra respektive rum.

Jag har ett eget rum i en lägenhet där det bor två andra snubbar, som jag dock inte har träffat än.
Vi tre delar på kök, Tv-rum och en liten balkong. Egen toalett och dusch har jag tack och lov! Bilder kommer senare.

Efter att jag fått mitt rum blev det en lång och efterlängtad dusch, sen bar det av mot Garden city köpcentrum för att handla hem lite smått och gott. Bland annat en adapter så att jag äntligen kan ladda min dator! (Anledningen till att jag inte skrivit detta inlägget tidigare).
 
Nej! Nu ska jag och mina svullna fötter ta lite foton på rummet så att ni kan få se hur bra jag har det!
 
 

Tjohej

2013-02-04
17:00:00

Bromölla Till Brisbane
Då var det dags!
Som jag har väntat på denna dagen!
Ända sedan i slutet på Augusti 2012 har nervositeten sakta men säkert smugit sig på mig, men inte har väl jag märkt det heller. Inte förrän igårkväll attackerade nervositeten mig, som en ninja ur mörkret, eller ett monster under sängen; när jag gick och lade mig, sista gången jag lade mig ner på min huvudkudde, i min säng, i mitt dammiga gamla pojkrum.. Eller njaa, kudden ligger ju faktiskt nerpackad i väskan men resten stämmer.


Det är många saker nu de senaste dagarna som varit "sista gången", men det känns ändå bra. Det är de sakerna som fått mig att inse hur äkta detta faktiskt är. Att jag ska flytta hela 15470km bort, till andra sidan planeten.


Det gjorde ont i hjärtat att se min fina mamma stå på tågstationen hemma i Bromölla och gråtandes vinka av mig. Nu sitter jag dock här på flyget. Med blandade känslor, jobbigt att inte kunna träffa familjen men härligt att slippa dem haha! Kommer sakna alla härliga mäniskor där hemma.

 
Mellanlandning i Abu Dhabi! Äntligen gratis WiFi.. Skulle egentligen lagt upp detta inlägget vid 17:00 idag men det gick ju som det gick haha.
Ska sitta här ett tag nu och slappna av, käka lite och ladda batterierna.
 
Resan har gått hur bra som helst hittills och allt har flötit på helt felfritt, dock har vi den längsta etappen kvar.
Abu Dhabi - Brisbane. Flyget avgår 10:25 och anländer 09:40 Australiensk tid (6 timmars tidsskillnad)
 
Nej! Nu får det va färdigskrivet för denna gången. Uppdaterar igen när jag kommer fram till Brisbane, och då kommer det förhoppningsvis upp en och annan bild också!

Ciao!